Deze maand in Nestor


Deze maand in Nestor!

 


     
 

De Nestor is ook te lezen op uw Apple- of Android-tablet. Ga naar de App-store voor de Apple-versie of de Playstore voor de Android-versie en zoek op 'Nestor'. Meer uitleg >>
 

Verschijningsdata Nestor in 2016/2017


Nestor kopen?

Bestel de nieuwste uitgave van Nestor voor € 3,95, inclusief verzendkosten!

  Nestor 7 - juli / augustus 2017, met onder andere:

 • Interview Hans Dorrestijn
  Hans Dorrestijn (77) wil graag een hardnekkig misverstand uit de wereld helpen: hij is géén mensenhater. In deze laatste Nestor vertelt hij hoe hij omgaat met afscheid nemen. ‘Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet zo’n type ben dat in elk afscheid een nieuw begin ziet.’ 
   
  Kijk hier voor een fragment uit de show Ruïnes (2012) van Hans Dorrestijn en Martin van Dijk.
 • Vogeltje van de maand:
  Klik hier om te zien hoe slim de kraai is

 • Reizen: wandelen op La Gomera
  Schitterende natuur met de mooiste wandelpaden, een heerlijk klimaat, slaperige dorpjes en amper toeristen. Het Canarische eiland La Gomera heeft alles in zich voor een geweldige wandelvakantie.
 • Het Zilveren feestje van de 50PlusBeurs!
  De 50PlusBeurs is jarig en viert het zilveren jubileum met een Silver Edition, de Silver Surprise en de Silver Show. Als vaste partner van de 50PlusBeurs, mag de KBO u voor dit bijzondere feestje een bijzondere korting geven: u betaalt € 5 in plaats van € 20. Of voor een combikaartje voor beurs en concert € 17,50 in plaats van € 45.
  Let op: deze bijzondere kortingsprijzen gelden alleen als u voor 15 juli aanstaande uw ticket boekt!
  Bestel nu via www.50plusbeurs.nl/KBO

 • Nestor krijgt een nieuw jasje
  Na 26 jaar is dit de allerlaatste Nestor. In dat laatste nummer praten de eerste en de laatste hoofdredacteur en de vormgeefster over dit bijzondere blad.

 • Een bruisende zomer
  De zomer is voor veel senioren een stille, soms zelfs eenzame periode. Activiteiten stoppen, de kinderen en kleinkinderen zijn met vakantie. Geen wonder dus dat het storm loopt bij de zomerse activiteiten die KBO- en PCOB-afdelingen organiseren. In Nestor een impressie van wat er allemaal te doen is deze zomer.

 • Lobbysucces: mantelzorgboete afgeschaft
  De mantelzorgboete voor AOW’ers wordt definitief niet ingevoerd. De maatregel hield in dat ouderen die bij hun kind inwonen minder AOW zouden krijgen. De lobby van de KBO-PCOB, samen met anderen, heeft succes gehad. ‘We zijn blij dat ons verzet nu dit resultaat heeft’, zegt KBO-PCOB-directeur Manon Vanderkaa.

 • Wat doen we met ons geld nu de rente bijna nul is?
  We blijken nauwelijks te wisselen van bank met ons spaargeld. Ook al gaat de rente richting nul, het brengt ons niet massaal in beweging. Vooral de onbekendheid met veilige alternatieven is daarvan de oorzaak. Maar ook het vertrouwen in de eigen bank en de kleine renteverschillen spelen een rol.

 • Nieuws: babbeltruc begint eerder dan u denkt
  De babbeltruc vindt niet alleen plaats aan de deur, maar ook op straat. In samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Koninklijke Horeca Nederland maakte KBO-PCOB recent een 360-gradenfilmpje (waarbij je om je heen kunt kijken), dat laat zien dat de babbeltruc eerder begint dan u denkt.

  Bekijk hier de video van KBO-PCOB over het herkennen van een babbeltruc

 • Televisie: het wonder van de jaren 50
  Na een onwennige start verovert de televisie in de jaren vijftig in een mum van tijd de huiskamer. Met het hele gezin samen voor de buis. Verwelkomd door een charmante omroepster. Iedereen kijkt naar dezelfde programma's, want er is maar één zender.

  Weet u het nog?
  Kijk hier naar de charmante omroepster Karin Kraaykamp
  Klik hier voor de uitzending van Wie van de drie
  Kijk hier naar Farce Majeur
  En kijk de uitzending met Bisschop Bekkers


 • Wandeling: het Twentse Hilligenpad
  Ook in de zomer mag het regenen. Misschien wel juist in de zomer, om uitdroging van de aarde en verdorring van de gewassen te voorkomen. Maar niet uitgerekend op een dag dat wij een wandeling hebben gepland. Wij laten ons er niet door weerhouden en kiezen het Hilligenpad, een kersverse wandelroute door mooi Twente, de parel van Overijssel.
  Om de route te bestellen, ga naar: https://www.matrijs.com/Het-Hilligenpad.-Zwerven-door-Twente.html
 • Mooi: de zandtovenaar
  Met zijn zandtekeningen wil kunstenaar Gert van der Vijver de schoonheid van het leven laten zien.
  Klik hier om de zandtovenaar aan het werk te zien


  Aanbiedingen:

 • Win! Honderd vrijkaartjes voor KBO-leden
  De KBO heeft vijftig setjes van twee kaarten beschikbaar voor KBO-leden.
  Wilt u kans maken op twee van de honderd vrijkaarten?
  Bel dan naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek) - optie 2 –
  of sms naar 3111 de tekst: Nestor 50plusbeurs

 • Win 2 x 2 vrijkaarten Julius Caesar
  Nestor mag 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor Julius Caesar t.w.v. ca. € 17,50 p.p.
  Interesse? Bel vóór 25 juli 2017 naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘uitjes’
  of sms naar 3111 de tekst: Nestor < spatie> Caesar

 • Het Zilveren feestje van de 50PlusBeurs!
  De 50PlusBeurs is met 600 exposanten en 100.000 bezoekers uitgegroeid tot ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers. Oud zijn is hip geworden. De jarige beurs viert het zilveren jubileum met een Silver Edition, de Silver Surprise en de Silver Show
  Als vaste partner van de 50PlusBeurs, mag de KBO u voor dit bijzondere feestje een bijzondere korting geven: € 5 in plaats van € 20. Of voor een combikaartje voor beurs en concert € 17,50 in plaats van € 45. Let op: deze bijzondere kortingsprijzen gelden alleen als u voor 15 juli aanstaande uw ticket boekt!
  Bestel nu via www.50plusbeurs.nl/KBO

 • Groene stroom voor KBO-leden
  De afgelopen jaren hebben duizenden KBO-leden deelgenomen aan het KBO Energiecollectief. Zij bespaarden flink - gemiddeld 340 euro per jaar - tijdens de duur van hun nieuwe contract (één of drie jaar lang). Maar daarna kwamen zij weer in het gewone tarief terecht als ze niet wéér overstapten. ‘Wat een gedoe’, verzuchtten meerdere leden. Daarom heeft het KBO Energiecollectief iets nieuws: sluit u nu aan bij ons collectief en krijg blijvend de scherpste energietarieven.
  Bent u benieuwd wat u maandelijks kunt overhouden?
  Ga dan snel naar: www.kbo-nestorvoordeel.nl/energie en vraag direct uw persoonlijke
  aanbieding op. Of mail naar: klantenservice@KBO-Nestorvoordeel.nl

 • Bel & Win!
  Puzzel mee in Nestor en maak kans op een heerlijke midweek Center Parcs Het Heijderbos voor twee personen. Oplossing puzzel juni 2017: service.
Puzzel


De oplossing uit de vorige uitgave is


SERVICE


Download hier de oplossing uit de vorige uitgave


 


Bel of SMS en win!
Digitaal archief Nestor

Bekijk alle vorige uitgaven van Nestor