Detail

« terug naar overzicht

Rijbewijskeuringen

Een rijbewijs moet telkens na tien jaar worden vernieuwd; vanaf 65 jaar is deze termijn vijf jaar. Op enkele uitzonderingen na, is het rijbewijs geldig tot de eerste dag van de maand die volgt op uw 70e verjaardag. Daarna is een verklaring nodig van een arts (bij voorkeur een andere arts dan uw huisarts). De kosten van een verklaring variëren in prijs van ongeveer € 30,- tot zo’n € 75,-. Het landelijke maximumtarief is vastgesteld op een bedrag van € 73,20.

Er zijn diverse instanties betrokken bij het verlengen van uw rijbewijs. Houd daarom rekening met een procedure die enige tijd in beslag kan nemen. Wij adviseren u om een half jaar voordat uw rijbewijs verloopt uw aanvraag in gang te zetten.

Als u lid bent van de Unie KBO kunt u zich tegen een lager tarief laten keuren (gemiddeld € 25,-) bij een officieel geregistreerde arts. U kunt de lijst per provincie bekijken op www.uniekbo.nl in de rubriek "Speciaal voor leden - Rijbewijskeuring". Daar ziet u welke keuringsartsen er in uw provincie werkzaam zijn. Wilt u vooraf meer informatie? Neem dan contact op met de Servicetelefoon van de Unie KBO: 0900 - 821 21 83 (€ 0,10 per minuut).