Gezocht: senioren voor EO programma Het Grote Hokjesexperiment

De EO is op zoek naar senioren voor het eenmalige EO programma Het Grote Hokjesexperiment. Dit programma wordt gemaakt in het kader van een thema-maand (in mei) van de NPO over discriminatie en uitsluiting.

In dit programma willen ze inzicht geven in de manier waarop wij mensen over elkaar denken en elkaar voordat we ons er bewust van zijn in een figuurlijk hokje hebben gestopt.

Een van de groepen die veel te maken krijgt met discriminatie en/of uitsluiting zijn ouderen. Deze groep willen ze dan ook zichtbaar maken in hun programma. Het programma wordt echt een experiment waarbij ze in een grote hal werken met fysieke hokjes (getekend op de vloer), waar mensen in zeven groepen ingedeeld worden. Een van die zeven groepen is dus voor ouderen. Naast ouderen zijn er ook hokjes op basis van o.a. gender en herkomst.

Aan de hand van stellingen veranderen de hokjes en kaders telkens. Hierdoor wordt zichtbaar dat mensen op het tweede gezicht minder van elkaar verschillen dan in eerste instantie gedacht. De manier waarop wij mensen beoordelen en in hokjes stoppen zal tijdens het programmageduidworden door neuroloog Erik Scherder. Hetprogramma wordt gepresenteerd door Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana.

In totaal is de EO op zoek naar zon 20 deelnemers voor deze groep. De opnamedag is gepland op 28 mei a.s. en zal een dagdeel (in de middag) in beslag nemen. Wilt u ook meedoen? Mail dan naar: sophia.zomeer@eo.nl

The post Gezocht: senioren voor EO programma Het Grote Hokjesexperiment appeared first on KBO-PCOB.