Sportmenukaart

KBO thuis

NIEUWS   THEMA'S   STANDPUNT

          


U bevindt zich hier: KBOthuis > Thema's > Bewegen De Unie KBO Sportmenukaart

Sportbonden ondersteunen KBO-afdelingen bij het opzetten van beweeg- en sportactiviteiten. Al deze activiteiten zijn ondergebracht in de Sportmenukaart.
 
De samenwerking met NOC*NSF heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat vanaf nu alle KBO-afdelingen in Nederland professionele mensen uit de sport kunnen gaan gebruiken om KBO-leden te laten sporten. Het NOC*NSF brengt de afdelingen in contact met een sportorganisatie die het aanbod in de kan bieden. Het uiteindelijke doel is het matchen van de vraag (van KBO-leden) met het aanbod (Sportorganisaties binnen het NOC*NSF) met als doel meer ouderen te laten sporten en bewegen.

De Sportmenukaart geeft een duidelijk overzicht van alle sporten die worden aangeboden. Over 10 ver-schillende sporten wordt uitleg gegeven wat het aanbod is, hoe men mee kan doen en wat eventuele voorwaarden zijn.

Mensen blijven door te sporten langer gezond en fit en sporten zorgt ook voor sociale contacten. Door met anderen te sporten leg je gemakkelijker nieuwe contacten waaruit nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan. De Unie KBO tracht hieraan met de Sportmenukaart een positieve bijdrage aan te leveren. 

* Bekijk hier digitaal het aanbod in de Sportmenukaart van de Unie KBO