Beweegbuddy

KBO thuis

NIEUWS   THEMA'S   STANDPUNT

          


U bevindt zich hier: KBOthuis > Thema's > Bewegen Beweegbuddy

Veel mensen willen best meer bewegen, maar vinden het moeilijk in hun eentje te starten en het vooral vol te houden. Een beweegbuddy kan u wellicht verder helpen.

Uit onderzoek blijkt dat 46% van de Nederlandse bevolking graag een beweegmaatje wil. Men verwacht het bewegen met zo'n “maatje” langer vol te houden. Een beweegmaatje kan een vriend, vriendin of familielid zijn. Maar niet iedereen heeft een beweegmaatje in zijn of haar omgeving. Voor deze groep heeft het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het nationaal gezondheidsinstituut (NIGZ) Beweegmaatje ontwikkeld. Deze beweegcommunity is een virtuele ontmoetingsplek op internet waar mensen een maatje vinden om samen te gaan bewegen.

Mensen die een beweegmaatje zoeken maken een profiel aan en geven informatie over de beweegactiviteit die hij of zij wil gaan doen. Op basis van het conditieniveau, woonplaats, frequentie en het tijdstip dat men wil gaan bewegen zoekt het systeem een match. Via e-mail of chat legt men contact. Mensen die liever in groepsverband willen bewegen kunnen een beweeggroep opzetten waar deelnemers zich bij kunnen aanmelden.

Het doel van Beweegmaatje is mensen in de gelegenheid stellen een sport- of beweegmaatje te vinden. Op Beweegmaatje vind je members die ook een sport of beweegmaatje zoeken. www.beweegmaatje.nl is gratis!