Over Apps

Wat zijn apps? 

App, ook wel mobile app, is het korte woord geworden voor een kleine software applicatie, die je kunt downloaden en gebruiken (of spelen) op mobiele apparaten zoals smartphones en tablet PC’s. Een smartphone is een telfoon met uitgebreide computer mogelijkheden en doorgaans internet verbinding. Een voorbeeld van een smartphone is de welbekende iPhone. Tablets zijn kleine pc’s die met de hand gebruikt kunnen worden en doorgaans werken met touch screen technologie.
 
Mogelijkheden van apps
Een app is een programma dat eenvoudig een extra een functie toevoegd aan zo’n mobiel apparaat. De mogelijkheden zijn eindeloos; van het spelen tot spellen, tot het versturen van gratis berichten (Whatsapp), het maken van notities, bijhouden van weersvoorspellingen, treintijden, kilometer registratie, social media, filmpjes kijken, muziek luisteren etc. etc. etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een app voor.
 
Apple & Android
De meeste officiële app zijn te verdelen in 2 categorieën; apps die verkrijgbaar zijn voor Apple toestellen (dus de iPad en de iPhone) en apps voor Android toestellen. Android is het besturingssysteem van Google, dat geïntegreerd is op de meeste smartphones, anders dan de iPhone. Apps voor Apple kun je verkrijgen in de iTunes store, ofwel de App Store, die voor Android toestellen in de Google Play winkel.

Apps downloaden
Veel apps zijn gratis te downloaden, anderen kun je voor een vaak klein bedrag downloaden. Bijvoorbeeld € 0,79 of € 2,99 zijn heel gebruikelijk. Gratis apps lijken soms gratis, maar maken gebruik van in game aankoop mogelijkheden, zoals een Pro versie met meer mogelijkheden, of een spel met meer levels. Overigens altijd zonder verplichting hiertoe. Veel apps zijn ook echt gratis, hetzij soms met advertenties in het spel.

Lees ook de Nestor op uw tablet!  Klik hier voor de uitleg.