Deze maand in Nestor


Deze maand in Nestor!

 


     
 

De Nestor is ook te lezen op uw Apple- of Android-tablet. Ga naar de App-store voor de Apple-versie of de Playstore voor de Android-versie en zoek op 'Nestor'. Meer uitleg >>
 

Verschijningsdata Nestor in 2016


Nestor kopen?

Bestel de nieuwste uitgave van Nestor voor € 3,95, inclusief verzendkosten!

  
Nestor 6 - juni 2016, met onder andere:

 • Interview Hugo Borst
  Hugo Borst (53) is behalve voetbalkenner, journalist en televisiepersoonlijkheid ook mantelzorger. In zijn boek Ma schrijft hij over de zorg voor zijn moeder die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. ‘Zeggen dat het zwaar is, daar rust toch nog een taboetje op.’

  Klik hier voor een fragment met Hugo Borst In De Wereld Draait Door

 • Verdwenen: de melkboer
  Het lijkt alweer zo lang geleden dat de melkboer dagelijks aan huis kwam. Dat gebeurde eerst met een transportfiets met een houten bak of met paard en wagen en hondenkarren. Tot ook de melkboer gemotoriseerd werd.
  Klik hier voor een filmpje van de melkboer uit 1958

 • Reportage: Wijn proeven
  Het lijkt wel of de reizigers van KBO Zeeland een idyllisch Frans wijnchateau bezoeken, wanneer zij in de imposante kelders onder het Nederlands Wijnmuseum Arnhem dwalen langs de rijen eiken fusten en wijnrekken vol flessen. Een leerzaam én lekker uitstapje.
  Kijk en luister hier naar de uitleg van de wijngids 

 • Reizen: De Grote Huwelijkstest in Zweden
  Het kan je huwelijk in een stroomversnelling brengen, vlottrekken, maar ook doen stranden. Zelf een vlot in elkaar knutselen om er daarna mee door Zweeds Lapland te varen, is andere koek dan samen een tent opzetten of behangen.
  Ook zin in een reis naar Zweden? Klik hier 

 • Gezondheid: Hetzelfde medicijn, maar toch anders
  Het zal veel Nestorlezers bekend voorkomen: je haalt je medicijnen op bij de apotheek, maar in plaats van het vertrouwde merk krijg je een variant mee. Soms geeft die bijwerkingen die je eerder niet had. Hoe kan dat?

 • Hippiefestival
  1, 2 en 3 juli 2016 is er een hippiefestival bij Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Nestor schrijft erover en vraagt enkele oude hippies hoe het zit met de love, peace and happines die ze zochten. Hebben ze het gevonden?

 • Onze pensioenpagina’s
  Mag ik mijn pensioen afkopen? Wat zijn heffingskortingen? En wat krijgt Leendert Smit iedere maand op zijn rekening? U leest het in Nestor.
  Klik hier om te kijken wat voor u gunstig is met de heffingskortingen 

 • Thema: trek naar de kinderen
  Senioren zijn tamelijk honkvast. Ze verhuizen liever niet meer. Maar als ze verhuizen, dan vaak omdat ze dichter bij de kinderen willen wonen. Dan kunnen opa en oma op de kleinkinderen passen, en de kinderen op hun ouders als die zorg nodig krijgen. Nestor onderzocht de trek naar de kinderen.

 • Geld & Recht: de blijverslening
  De overheid wil dat senioren langer op zichzelf wonen, en veel senioren willen dat ook. Maar hoe financier je de aanpassing van je woning? Daarvoor bestaat onder meer de blijverslening. Nestor beantwoordt tien vragen over deze minder bekende regeling.
  Actueel overzicht van alle deelnemende gemeenten:
  www.svn.nl/particulieren/lening/blijverslening

 • Lang leve de bezorgers van Nestor!
  Wilt u ook de Nestor bezorgen? Meld u dan aan bij uw eigen KBO-afdeling in de buurt. Nestor zoekt ook rayonmedewerkers, met name in Zuid-Holland. Bent u in bezit van auto en opslagmogelijkheid? Meld u dan aan. Voor meer informatie hierover kunt u bellen met Dorry Korthout, 073-612 34 75
  (di- en do-ochtend, woe en vrij hele dag).

 • Charles Aznavour (92) slaapt nooit
  Pijn, hoop, liefde, vertwijfeling, het sijpelt allemaal door in het ongelooflijke repertoire van Charles Aznavour. Jean-Paul Heck kreeg de kans om de 92-jarige zanger te ontmoeten in zijn riante optrekje in de Franse Provence.
  Klik hier om Charles Aznavour te horen zingen

  Lezersactie ‘Charles Aznavour: Collected’
  voor slechts € 15 thuisgestuurd (incl. verzendkosten)
  Wilt u van deze unieke aanbieding gebruikmaken, ga dan snel naar www.nestorvoordeel.nl Telefonisch bestellen is helaas niet mogelijk.

 • Wandeling Het groende dal van de Kromme Rijn
  De landgoederen Oud Amelisweerd en Rhijnauwen vormen stilte-eilandjes, omsloten door snelwegen. Pareltjes van rust en schoonheid uit lang vervlogen dagen. Je wandelt er zomaar binnen als je, vanuit het centrum van Utrecht door het viaduct onder de A 27 door het Jaagpad op gaat.
  Klik hier voor de (oude) NS Wandelroute

 • Uit: Chinese acrobaten
  Vlak voor je ogen gebeurt het: acrobaten lanceren zichzelf hoog in de lucht, ze draaien en wentelen op hoge snelheid, springen door hoepels en zweven aan zijden doeken. Droom weg bij de spectaculaire circusshow Splendid van het fameuze gezelschap China National Acrobatic Troupe.
  Klik hier voor een filmpje over de Chinese luchttovenaars  Aanbiedingen en acties

 • Energiedeal voor KBO-leden
  De afgelopen jaren hebben duizenden KBO-leden deelgenomen aan het KBO Energiecollectief. Zij bespaarden flink - gemiddeld 340 euro per jaar - tijdens de duur van hun nieuwe contract (één of drie jaar lang). Maar daarna kwamen zij weer in het gewone tarief terecht als ze niet wéér overstapten. ‘Wat een gedoe’, verzuchtten meerdere leden. Daarom heeft het KBO Energiecollectief iets nieuws: sluit u nu aan bij ons collectief en krijg blijvend de scherpste energietarieven.
  Bent u benieuwd wat u maandelijks kunt overhouden?
  Ga dan snel naar: www.kbo-nestorvoordeel.nl/energie en vraag direct uw persoonlijke
  aanbieding op. Of mail naar: klantenservice@KBO-Nestorvoordeel.nl

 • Korting tot € 450 op elektrische fietsen
  De lente lokt. Daarom biedt Nestorvoordeel u mooie elektrische fietsen tegen zeer aantrekkelijke prijzen en extra´s. Zo hebben we de meest verkochte Gazelle Orange-fietsen met kortingen die kunnen oplopen tot € 450. Met daarbovenop een compleet servicepakket voor KBO-leden: diefstal, schade, onderhoud en servicebeurten in een keer geregeld vanaf € 22,95 per maand.
  Op de website www.KBO-Nestorvoordeel.nl (vrije tijd) ziet u het meest actuele aanbod van fietsen. En de vele extra’s die Nestorvoordeel aanbiedt. Zoals de MobiliteitService en het betalen in termijnen.

 • Lezersactie ‘Charles Aznavour: Collected’
  voor slechts € 15 thuisgestuurd (incl. verzendkosten)
  Wilt u van deze unieke aanbieding gebruikmaken, ga dan snel naar www.nestorvoordeel.nl Telefonisch bestellen is helaas niet mogelijk.

 • Win 5 x Boek 'Ma'
  Wilt u kans maken op een van de vijf boeken van Hugo Borst ? Bel naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘boeken’ of sms naar 3111 de tekst Nestor < spatie> Ma

 • Win 5 X CD Collected
  Wilt u een kans maken op deze prachtige 3 cd-box? Bel dan naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek),
  optie 2 en dan ‘cd’s’ of sms naar 3111 de tekst: Nestor Aznavour

 • Win 3 x 2 vrijkaarten Breien
  Nestor mag 3 x 2 entreekaarten weggeven t.w.v. 12 € p.p . Interesse? Bel vóór 28 juni 2016 naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘uitjes’ of sms naar 3111 de tekst : Nestor < spatie> Breien!

 • Win 4 x 2 vrijkaarten Splendid – Chinese acobatiek
  Nestor mag 4 x2 entreekaarten weggeven t.w.v. € 28 p.p. voor de première op 29 juni 2016 in het Zuiderstrandtheater. Interesse? Bel vóór 16 juni 2016 naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘uitjes’ of sms naar 3111 de tekst : Nestor < spatie> Splendid


BEL & WIN!

 • Puzzel mee in Nestor en maak kans op een 5-daags ALL-INCLUSIVE arrangement voor 2 personen bij viersterren-hotel De Bonte Wever in Drenthe, gelegen naast het eeuwenoude Asserbos.


Puzzel


De oplossing uit de vorige uitgave is


 GEMEENGOED


Download hier de oplossing uit de vorige uitgave


 


Bel of SMS en win!
Digitaal archief Nestor

Bekijk alle vorige uitgaven van Nestor   Rubriek in Nestor voor kleine advertenties! 


  Advertentie voor Cursussen
  Te denken valt aan creatieve cursussen en workshops, zoals beeldhouwen, kleien, schilderen, sieraden 
  maken, enzovoort.

  Advertentie voor Vakantiehuizen
  Voor het aanbieden van particuliere vakantiehuizen, zowel in Nederland als in het buitenland. 

  Contact
  U bent op zoek naar een nieuwe vriendschap, partner, levensgezel. 

  Hoe werkt het?
  We vragen voor dit soort advertenties een kleine vergoeding, afhankelijk van de lengte van de tekst en of u
  ook een foto erbij wilt plaatsen. U kunt uw advertentie doorgeven via het invullen van een
  advertentiebon. Op deze bon ziet u ook de tarieven.

  Vul de advertentiebon (liefst digitaal) in en stuur deze terug naar: nestor@uniekbo.nl. Lukt digitaal invullen
  niet? Print dan de advertentiebon uit en stuur deze ingevuld naar: Unie KBO, postbus 325, 5201 AH te
  ’s-Hertogenbosch, onder vermelding van 'Advertentie Nestor' in linkerbovenhoek van de enveloppe.  


  De redactie van Nestor is niet aansprakelijk voor fouten in de advertentie door onduidelijk handschrift van de
  adverteerder. 


 
> Klik hier om de advertentiebon te downloaden!