Deze maand in Nestor


Deze maand in Nestor!

 


     
 

De Nestor is ook te lezen op uw Apple- of Android-tablet. Ga naar de App-store voor de Apple-versie of de Playstore voor de Android-versie en zoek op 'Nestor'. Meer uitleg >>
 

Verschijningsdata Nestor in 2016/2017


Nestor kopen?

Bestel de nieuwste uitgave van Nestor voor € 3,95, inclusief verzendkosten!

  
Nestor 11 - november 2016, met onder andere:

 • Interview Thérèse Steinmetz
  Het is geen comeback, bezweert Thérèse Steinmetz (83), want ze is al die jaren blijven zingen, ook al woonde ze in Frankrijk. Toch is er voor het eerst sinds 1987 weer een plaat en treedt ze weer op in ons land, samen met de Franse Nederlander Philippe Elan. Gesprek met een vrouw die stráált.
   
 • Reizen: Brugge: Zo mooi als het altijd al was
  Spannende doorkijkjes, Italiaans aandoende pleinen en mysterieuze steegjes die leiden naar poorten waarachter idyllische hofjes zich verschuilen. Met vrijwel iedere stap in de middeleeuwse binnenstad van Brugge komt er weer iets moois uit de hoge hoed. Vandaar dat Unesco besloot de hele stad te promoveren tot werelderfgoed. Nestor waande zich in een bruisend verleden.
   
 • Wat u absoluut moet weten over brand
  Wat neemt u mee als uw huis in brand staat? Niets! Ga direct naar buiten, want de vluchttijd bij brand is tegenwoordig veel korter dan vroeger: 3 minuten.
  Wilt u weten of uw huis (brand)veilig is en wat u kunt doen om minder risico te lopen? Vraag dan gratis een bezoek van een KBO-veiligheidsadviseur aan. Mail naar: uniekbo@uniekbo.nl  
   
 • Beroep: Verdwenen
  Met de verdwijning van een beroep gaan ook bijbehorende gewoonten en manieren van leven teloor. Het drukke straatleven van vroeger, het gezinsleven met een dienstbode, de opstekende angst vlak voor een grensovergang. Het zijn dierbare souvenirs van een verdwenen wereld.
   
 • Nu nog meer extra’s in KBO-zorgverzekering
  Goed nieuws voor pakweg 50.000 KBO-leden en nieuwe deelnemers. De KBO-collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis wordt vanaf 2017 nog waardevoller. Deelnemers krijgen meer korting en het gratis aanvullend KBO-pakket wordt nog uitgebreider. Overstappen loont nu meer dan ooit.
  Klik hier voor meer informatie over de KBO-zorgverzekering  
   
 • ‘Vanaf 2017 vragen we een kleine eigen bijdrage’
  Ziet u ertegen op om zelf uw belastingaangifte te doen? Dan kunt u als KBO-lid gebruikmaken van de Belastingservice Ouderenbonden. Onze deskundige belastinginvullers helpen u straks graag met het invullen van de aangifte voor 2016. Nieuw is dat u daarvoor een geringe eigen bijdrage moet betalen.
   
  Wilt u voor het eerst hulp van de Belastingservice, belt u dan de servicetelefoon van de Belastingservice Ouderenbonden: 0900-040 14 37 (€ 0,10/min.). Deze is elke werkdag bereikbaar tussen 9.30-12.30 uur.
  U wordt dan in contact gebracht met een belastinginvuller.
   
 • Cadeautje voor onze vrijwilligers: 40% korting op kerst-middagconcert in Het Concertgebouw
  Heeft u ook altijd al eens Het Concertgebouw willen bezoeken? De KBO heeft geregeld dat vrijwilligers van de KBO een flinke korting krijgen op het concert van ‘derde kerstdag’: dinsdagmiddag 27 december 2016.
  Een prachtig muzikaal kerstcadeautje.
   
  40% korting voor KBO-vrijwilligers!
  Rang 1+: € 28,20 (normaal € 47)
  Rang 1: € 24,00 (normaal € 40)
  Rang 2: € 19,20 (normaal € 32)
  Rang 3: € 13,80 (normaal € 23)
  Rang 4: € 10,80 (normaal € 18)
   
  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen!
  Prijzen zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling.
  Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.
   
  Bestellen: ga naar www.concertgebouw.nl en zoek het concert op, selecteer uw stoelen en vul bij ‘actiecode’ het volgende in: 2016UKBO
   
 • KBO-onderzoek levenseinde:
  De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest De laatste fase van ons leven.
  We krijgen er allemaal mee te maken en de meeste van ons hebben het bij anderen al van zeer nabij beleefd. Wat verwachten we ervan? In het grote KBO-onderzoek over de laatste levensfase zijn negenhonderd senioren hier heel openhartig over. Ook in dit nummer: drie vragen over doodgaan die u nooit durfde te stellen.
   
 • Vraag huur- en zorgtoeslag aan!
  Uit koopkrachtonderzoek van de Unie KBO blijkt dat vier van de tien ouderen arm zijn. Soms is daar iets aan te doen. Want veel ouderen lopen, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn, zorg- en huurtoeslag mis. Aanvragen dus, luidt het devies. Dat kan via www.beslatingdienst.nl
   
 • Nibud-onderzoek: geen reden voor gejuich
  Een klein plusje, dat is wat ouderen na acht jaar koopkrachtdaling hooguit krijgen. Het Nibud deed onderzoek in opdracht van de KBO en collega-organisaties PCOB, NVOG, KNVG en NOOM.
  Klik hier voor het onderzoek 
   
 • Nieuws: Voorstel minister Blok vergroot onveiligheid
  Onlangs sprak minister Stef Blok over de brandveiligheid van woningen voor ouderen en mensen met een beperking. De KBO maakt zich zorgen dat de plannen de onveiligheid van ouderen echter alleen maar vergroten.
  Klik hier om de brief van de KBO, PCOB, de Woonbond en VACpunt Wonen te lezen 
   
 • ‘Wen maar aan die tablet’
  Gezondheidszorg via de tablet, oftewel e-health: hoe ver zijn we daar al mee? Gelle Klein Ikkink van het ministerie van VWS vertelt erover en geeft aan waarom u maar beter alvast kunt wennen aan die tablet.
  Klik hier voor een filmpje over de Alzheimer-app
   
 • Vaccinatie: ouderen dreigen voor kosten op te draaien
  Nu de Gezondheidsraad onlangs een negatief advies uitbracht over ouderenvaccinatie tegen gordelroos, laait de discussie hierover op. Mocht de minister besluiten dat vaccins niet worden opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma of het basispakket van de zorgverzekering, dan draaien ouderen zelf op voor de kosten. Voor velen onbetaalbaar. Onwenselijk, zegt de KBO.
  Klik hier voor het filmpje dat uitlegt hoe ouderenvaccins werken
   
 • Troubadour laat ogen twinkelen
  Math Craenmehr pakt de gitaar, kijkt even guitig rond in het publiek en begint met zingen. De muziek van deze troubadour brengt herinneringen tot leven en laat ogen die uitgedoofd lijken weer twinkelen.
  Klik hier om de troubadour te horen zingen
   
 • Juliana: meer dan een moeder
  Over prinses Juliana zijn boekenkasten vol geschreven. Toch kreeg onderzoekster Jolande Withuis het verzoek om een biografie over haar te schrijven. Juliana, vorstin in een mannenwereld geeft een inkijkje in de beschermde jeugd van onze voormalige vorstin en schetst een beeld van een veelzijdige vrouw.
   
 • Wandeling: Heerlijke herfstdag in het Vechtdal
  Het is een herfstdag zoals die behoort te zijn. Met goudgele bladeren en gefilterd zonlicht. In die sfeer wandelt Herman Post al slingerend door het lieflijke én grillige Overijsselse Vechtdal, van Ommen naar Dalfsen. 
   

 
Aanbiedingen en acties 

 • Cadeautje voor onze vrijwilligers:
  40% korting op middagconcert in Het Concertgebouw
  Heeft u ook altijd al eens Het Concertgebouw willen bezoeken? De KBO heeft geregeld dat vrijwilligers van de KBO een flinke korting krijgen op het concert van ‘derde kerstdag’ : dinsdagmiddag 27 december 2016. Een prachtig muzikaal kerstcadeautje.
   
  40% korting voor KBO-vrijwilligers!
  Rang 1+: € 28,20 (normaal € 47)
  Rang 1: € 24,00 (normaal € 40)
  Rang 2: € 19,20 (normaal € 32)
  Rang 3: € 13,80 (normaal € 23)
  Rang 4: € 10,80 (normaal € 18)
   
  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen!
  Prijzen zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling.
  Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.
   
  Bestellen: ga naar www.concertgebouw.nl en zoek het concert op, selecteer uw stoelen en vul bij ‘actiecode’ het volgende in: 2016UKBO
   
 • Energiedeal voor KBO-leden
  De afgelopen jaren hebben duizenden KBO-leden deelgenomen aan het KBO Energiecollectief. Zij bespaarden flink - gemiddeld 340 euro per jaar - tijdens de duur van hun nieuwe contract (één of drie jaar lang). Maar daarna kwamen zij weer in het gewone tarief terecht als ze niet wéér overstapten. ‘Wat een gedoe’, verzuchtten meerdere leden. Daarom heeft het KBO Energiecollectief iets nieuws: sluit u nu aan bij ons collectief en krijg blijvend de scherpste energietarieven.
   
  Bent u benieuwd wat u maandelijks kunt overhouden?
  Ga dan snel naar: www.kbo-nestorvoordeel.nl/energie en vraag direct uw persoonlijke
  aanbieding op. Of mail naar: klantenservice@KBO-Nestorvoordeel.nl  
   
 • Win! 5 X cd Steinmetz en Elan
  Wilt u een kans maken op de cd Amsterdam – Parijs, Dialogue Musical?
  Bel dan naar 0909-0108 (¤ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘cd’s’ of sms naar 3111 de tekst: Nestor Steinmetz
   
 • Win! 5 x cd Paul de Leeuw
  Wilt u een kans maken op de cd ‘Land Van Mij’?
  Bel dan naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘cd’s’ of sms naar 3111 de tekst: Nestor Land
   
 • Win! 3 x Juliana
  Wilt u een kans maken op dit mooie boek?
  Bel dan naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘boeken’ of sms naar 3111 de tekst: Nestor Juliana
   
 • Win 2 x 2 vrijkaarten Symbolen
  Nestor mag 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor Symbolen t.w.v. € 30 p.p. voor 17 november in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Interesse?
  Bel vóór 10 november 2016 naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘uitjes’ of sms naar 3111 de tekst: Nestor < spatie> Symbolen
   
 • Win 5 x cd van Fuse
  Nestor mag 5 cd’s van het debuutalbum Studio van Fuse weggeven. Interesse?
  Bel vóór 6 december 2016 naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘cd’ of sms naar 3111 de tekst: Nestor < spatie> Fuse
   
 • Win 2 x 2 vrijkaarten voor Queen
  Nestor mag 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor Queen t.w.v. € 24,50 p.p. Keuze uit Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven of Sittard. Interesse?
  Bel vóór 6 december 2016 naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘uitjes’ of sms naar 3111 de tekst: Nestor < spatie> Queen
   
 • Win 2 x 2 vrijkaarten tentoonstelling Rodin
  Nestor mag 2 x 2 VIP-vrijkaarten weggeven voor Rodin. t.w.v. 18 € p.p. Interesse?
  Bel vóór 6 december 2016 naar 0909-0108 (€ 0,60 per gesprek), optie 2 en dan ‘uitjes’ of sms naar 3111 de tekst : Nestor < spatie> RodinPuzzel


De oplossing uit de vorige uitgave is


 RITUEEL


Download hier de oplossing uit de vorige uitgave


 


Bel of SMS en win!
Digitaal archief Nestor

Bekijk alle vorige uitgaven van Nestor   Rubriek in Nestor voor kleine advertenties! 


  Advertentie voor Cursussen
  Te denken valt aan creatieve cursussen en workshops, zoals beeldhouwen, kleien, schilderen, sieraden 
  maken, enzovoort.

  Advertentie voor Vakantiehuizen
  Voor het aanbieden van particuliere vakantiehuizen, zowel in Nederland als in het buitenland. 

  Contact
  U bent op zoek naar een nieuwe vriendschap, partner, levensgezel. 

  Hoe werkt het?
  We vragen voor dit soort advertenties een kleine vergoeding, afhankelijk van de lengte van de tekst en of u
  ook een foto erbij wilt plaatsen. U kunt uw advertentie doorgeven via het invullen van een
  advertentiebon. Op deze bon ziet u ook de tarieven.

  Vul de advertentiebon (liefst digitaal) in en stuur deze terug naar: nestor@uniekbo.nl. Lukt digitaal invullen
  niet? Print dan de advertentiebon uit en stuur deze ingevuld naar: Unie KBO, postbus 325, 5201 AH te
  ’s-Hertogenbosch, onder vermelding van 'Advertentie Nestor' in linkerbovenhoek van de enveloppe.  


  De redactie van Nestor is niet aansprakelijk voor fouten in de advertentie door onduidelijk handschrift van de
  adverteerder. 


 
> Klik hier om de advertentiebon te downloaden!