In het nieuws

Slag om de ouderen barst los

dinsdag, 21 februari 2017

De verkiezingscampagnes zijn in volle hevigheid losgebarsten. Politieke partijen doen er alles aan om senioren als grootste kiezersgroep voor zich te winnen. Logisch, want meer dan de helft van de stemgerechtigden is boven de 50 jaar. Maar op wie moet u nu stemmen? KBO-PCOB rekent partijen en hun li... Lees meer »

Zilveren Pact geeft senioren de aandacht die ze verdienen

dinsdag, 21 februari 2017

Nagenoeg 20.000 burgers, politieke partijen, maatschappelijke organisaties, omroepen en bekende Nederlanders ondertekenden in de afgelopen weken het manifest Waardig ouder worden. Vanmiddag neemt staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het manifest in ontvangst. Het ma... Lees meer »

Laat de sterkste schouders de zwaarste zorglasten dragen

maandag, 20 februari 2017

Gezond ouder worden willen we allemaal. En de zorginnovaties gaan snel: er komen steeds betere behandelingen, medicijnen en apparaten. Deze zijn wel duurder, dus de zorgkosten stijgen. Bovendien komen er in Nederland steeds meer ouderen, terwijl er minder kinderen geboren worden. Hamvraag komende ve... Lees meer »

KBO-PCOB prominent aanwezig bij debat over eHealth

woensdag, 15 februari 2017

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de eHealth doelstellingen en de voortgang van eHealth en zorgvernieuwing. KBO-PCOB is met dertig senioren (met een tablet) aanwezig op de publieke tribune. Lees meer »

Nieuws