In het nieuws

KBO-PCOB aan politiek na verkiezingen: ‘Tijd om beloftes voor senioren om te zetten in daadkracht’

maandag, 20 maart 2017

“Er zijn veel beloftes gedaan voor ouderen, nu is het tijd voor daadkracht.” Die boodschap liet directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa daags na de Tweede Kamerverkiezingen horen in een verkiezingsontbijt met verschillende opinieleiders en maatschappelijke organisaties. KBO-PCOB houdt ook na ... Lees meer »

Werk vinden blijft moeilijk voor werkloze 55-plussers, vangnet is van groot belang

maandag, 20 maart 2017

Nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat steeds meer werklozen aan het werk komen. In de leeftijdsgroep van 15 tot 35 jaar kunnen werklozen het vaakst binnen drie maanden weer aan de slag. Ook 55- tot 75- jarigen komen weer sneller aan het werk. Deze stijging is... Lees meer »

Agenda voor de Zorg 2017: ‘Investeer in vernieuwende zorg’

maandag, 20 maart 2017

Investeer in vernieuwende zorg. Dat is de oproep aan een nieuw kabinet door een brede coalitie van patiŽnten-, cliŽnten- en seniorenorganisaties (onder meer KBO-PCOB), zorgverleners, zorgaanbieders, publieke gezondheidsdiensten en zorgverzekeraars. De zorgpartijen, verenigd in de Agenda voor de Zorg... Lees meer »

KBO-PCO pensioenbijeenkomst in woord en beeld

vrijdag, 17 maart 2017

Nu de Tweede Kamerverkiezingen achter ons liggen kan er geformeerd worden. Een belangrijk punt in de formatie zal de vorming van een nieuw pensioenstelsel zijn. Wordt er gekozen voor een nieuw solidair en collectief pensioenstelsel of komt er een stelsel dat bestaat uit individuele pensioenpotjes? Lees meer »

Nieuws