In het nieuws

Tabletcoaches en ouderenadviseurs verdiepen zich in mogelijkheden e-health bij TeaHealthTour

maandag, 24 april 2017

Tijdens een nieuwe editie van de TeaHealthTour van KBO-PCOB hebben tabletcoaches en ouderenadviseurs zich vrijdag 21 april verdiept in de mogelijkheden van e-health-toepassingen. Met de opgedane kennis kunnen zij senioren in hun omgeving nog beter adviseren over de verschillende digitale mogelijkhed... Lees meer »

KBO-PCOB vraagt onderhandelaars om temporiseren stijging AOW-leeftijd

maandag, 24 april 2017

De afgelopen maanden is een flinke discussie op gang gekomen over de AOW-leeftijd. Nu er onderhandeld wordt over een nieuwe regering vraagt KBO-PCOB, samen met andere seniorenorganisaties, aandacht voor een grote groep oudere werkzoekenden die steeds verder klem komt te zitten. Lees meer »

KBO-PCOB tevreden over investering 200 miljoen euro in verpleeghuiszorg

woensdag, 19 april 2017

KBO-PCOB is blij met de 200 miljoen euro die het demissionaire kabinet vrijmaakt voor de verpleeghuiszorg, bovenop de al toegezegde 100 miljoen van staatssecretaris Van Rijn. Het geeft aan dat het kabinet de urgentie onderkent en de problemen in de ouderenzorg wil aanpakken. Lees meer »

KBO-PCOB pleit voor sterke eerstelijns zorg

maandag, 10 april 2017

De roep om extra geld voor verpleeghuiszorg wordt steeds sterker. De personeelsnorm van twee medewerkers op acht bewoners wordt bij lange na nog niet gehaald. KBO-PCOB blijft daarom onverkort achter het manifest van Hugo Borst staan. Daarnaast pleiten wij echter tevens voor een sterke seniorvriendel... Lees meer »

Nieuws