In het nieuws

Lobby KBO-PCOB heeft succes: vitamine D blijft in basispakket zorgverzekering

maandag, 22 mei 2017

Het voorstel om vergoedingen voor vitamines, mineralen en paracetamol 1000 gram niet meer te vergoeden vanuit de basisverzekering is geschrapt. Dit blijkt uit het pakketbesluit 2018 waarmee de ministerraad op voorstel van VWS-staatssecretaris Martin Van Rijn heeft ingestemd. KBO-PCOB is blij met dit... Lees meer »

Gebruik e-health stijgt mondjesmaat ondanks praktische en financiële voordelen

maandag, 22 mei 2017

Uit de e-health-monitor blijkt het aantal gebruikers van e-health zeer langzaam toe te nemen. Hoewel er steeds meer digitale mogelijkheden zijn, weten veel mensen niet wat die inhouden. Jan Kimpen, chief medical officer bij Philips, wijst in het Algemeen Dagblad van 19 mei nog eens op de financiŽle ... Lees meer »

Kabinet, investeer extra in wijkverpleging!

donderdag, 18 mei 2017

De wijkverpleging in Nederland staat onder water, blijkt uit onderzoek. Er is te weinig geld en menskracht. Het kabinet steekt nu extra geld in verpleeghuiszorg. Maar daarnaast is voor thuiswonende ouderen voldoende hoogwaardige wijkverpleging hard nodig. KBO-PCOB roept het kabinet dan ook op om wij... Lees meer »

Vrije keuze dieetpreparaten noodzakelijk

dinsdag, 16 mei 2017

Foute kostenbesparing, zo oordeelt KBO-PCOB over het plan van de Rijksoverheid om de keuze in dieetpreparaten voortaan te beperken. Samen met diŽtisten, de Stuurgroep Ondervoeding en patiŽntenorganisaties stuurden we een brief aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) . Directeur Manon Vanderkaa: R... Lees meer »

Nieuws